Binnenhavens zijn maatschappelijk van cruciaal belang voor een duurzame logistiek in Nederland. Samen met MCA Brabant, Gemeente Oosterhout en Gemeente Bergen op Zoom stellen we een strategische havenvisie op voor deze havens en werken we samen aan de basis voor BrabantPorts.

Gemeenten met binnenhavens hebben te maken met uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, bereikbaarheid, ketentransparantie en veiligheid’, zegt Hendrik-Jan van Engelen van MCA Brabant. ‘Die uitdagingen worden alleen maar groter. Daarom zijn we bezig om samen met acht gemeenten een samenwerking tussen de Brabantse binnenhavens op stellen, genaamd Brabant Ports, waarin Gemeente Bergen op Zoom en Gemeente Oosterhout een belangrijke rol spelen. Met Movares Water stellen we voor deze gemeenten een gezamenlijke strategische havenvisie op.’

Lees alles over de kracht van binnenhavens in dit Movares Magazine!