In het maritiem centrum van Simwave kunnen alle competenties die nodig zijn voor de zee-, cruise- en binnenvaart worden getraind en gesimuleerd. Movares Water was te gast op de locatie in Barendrecht en kreeg een rondleiding door fascinerende ruimtes met simulatoren waarmee de werkelijke bruggen en machinekamers nagebouwd zijn in ‘virtual reality’.

Het hoeft bij het gebruik van scheepsvaartsimulatoren niet bij opleiden alleen te blijven zoveel werd Ruben Fernandez, Jasper Smit, Milan Dekker-Alders en Lijdia Pater wel duidelijk. Met de simulatoren kunnen ook havensimulaties worden uitgevoerd om inzicht te krijgen in de nautische en technische aspecten bij ontwerp of uitbreiding van havens, zodat het ontwerp aansluit op de wensen/eisen van gebruikers en beleidsmakers. Stakeholders kunnen zo al in vroeg stadium worden meegenomen in het vraagstuk. Als voormalig stuurman stond Ruben natuurlijk te popelen om e.e.a. uit te proberen!