Wat is het beroep van de mystery guest? Dat moesten de leerlingen van groep 8 van basisschool Nautilus in Amsterdam allereerst raden tijdens de gastles van Gerard Krooshoop van Movares Water en Daan van Amsterdam Light Festival.

Gerard: “Wat was het leuk om leerlingen iets te kunnen vertellen over het mooie vak van waterbouwer. Al dachten ze eerst dat ik bouwvakker was. De kinderen en het team waren superenthousiast en de achtstegroepers bleken echte bruggenbouwers te zijn.”

Tijdens de workshop bruggen bouwen met krantenpapier en tape testten ze de draagkracht van hun papieren bouwsel. Het winnende ontwerp kon een kiepwagen en twee boeken dragen! “Grappig om te zien hoe verschillend de groepjes leerlingen het aanpakten, één groepje had zelfs eerst een ontwerp op papier gemaakt en er was een groepje met een hefbrugontwerp”, aldus een trotse ‘meester’ Gerard.


Gastdocenten Gerard (l) en Daan (r)