Deze week inspecteerden onze collega’s de sluisdeuren in Doesburg. Daarvoor werd de sluis leeggepompt en de deuren eruit gehesen. Zo konden we zien wat de situatie is van de scharnieren van de deur onder water. De inspectie was bedoeld om te zien of de sluisdeuren nog een zomer meekunnen. Dit najaar voert Waterschap Rijn en IJssel groot onderhoud uit aan de sluis.

De 40 jaar oude hardhouten sluisdeuren worden dan vervangen. Ook worden er dingen aangepast zodat de recreatievaart veiliger door de sluis kan en wordt de drempel van de sluis verlaagd. Hierdoor kan de beroepsvaart bij laagwater de sluis van de Oude IJssel naar de IJssel langer gebruiken. De werkzaamheden zijn een flinke klus. Bij de planning wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de beroepsvaart en met ondernemers die in de recreatie werken om de vaarweg veilig, beschikbaar en betrouwbaar te houden.

Movares Water maakt de referentieontwerpen van de nieuwe deuren en zorgt met Waterschap en aannemer in bouwteamverband voor een adequate aanpak van de renovatie.

Het AD plaatste een filmpje van de inspectieoperatie op hun site.