Maritieme clusters zijn van strategisch en maatschappelijk belang. Movares Water is betrokken bij meerdere Nederlandse maritieme clusters. Voor Werkendam, Arnhem en nu ook voor Urk. Movares Water is de opdracht gegund om voor Port of Urk een havenvisie te ontwikkelen.

Op Urk zijn de vis- en maritieme clusters flink aan het groeien. Daarom ontwikkelt de gemeente Urk i.s.m. de provincie Flevoland ten zuiden van Urk een bedrijventerrein en een buitendijkse haven: Port of Urk. Aan Movares Water de taak om een havenvisie te schrijven, met daarbij speciale aandacht voor de binnen- en buitendijkse verbinding. Op 1 maart was de aftrap van het project op een zonovergoten Urk. In de zomer van 2024 zal de havenvisie voor Port of Urk gereed zijn.

Lijdia Pater, Jolien Baak, Jasper Smit en Bart Bouwens gaan met enthousiasme aan de slag! We zijn blij te kunnen bijdragen aan het toekomstbestendig maken van deze prachtige haven met grote economische betekenis, zowel lokaal, regionaal als nationaal.